• Standaard header

Nieuws

 • Doorsporten met Coronamaatregelen... Hoe doen we dat?

  Onze anti-corona maatregelen  Bij Witteborg Sport nemen we de maa...

  Lees meer
 • Start nieuwe sportseizoen!

  Vanaf maandag 17 augustus gaan alle jeugd- en volwassenlessen weer van start

  Lees meer
 • Astrid Witte

  Naast het lesgeven voor Witteborg Sport is Astrid ook projectleider en coördinator.

  Lees meer
Meer nieuws

Bootcamp

De Bootcamples bij Witteborg Sport is zo intensief als jij aankan, maar met aandacht voor je grenzen. Niemand heeft er wat aan als je een blessure oploopt. Dus wij letten op jou en de goede uitvoering van de oefeningen. In de Bootcamples beginnen we met (hard)loopoefeningen, gevolgd door oefeningen voor spierkracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Balans en rompstabiliteit zijn vast terugkerende onderdelen. Natuurlijk sluiten we af met een leuk spel om de vermoeide spieren even wat afleiding te geven! Met goed weer trainen we buiten; bij regen en in de winter in de zaal. Vanwege de Coronamaatregelen zijn momenteel alle trainingen buiten op een aangepaste locatie - of in de Tent bij ons thuis.

Leeftijd
vanaf 16 jaar

Plaatsen
Kornhorn, Opende en Grijpskerk

Tijden
Kornhorn: woensdagavond 19-20 uur
Opende: donderdagmorgen 8.45-9.45 uur
Grijpskerk: vrijdagmorgen 9.00-10.00 uur

Trainer
Astrid Witte

Gratis Proefles

Meld je aan voor een Proefles via onderstaand formulier, of lees onderaan de pagina een interview met Anneke Ritsma over onze bootcamp!

 

Bootcamp: een interview met Anneke Ritsma


Bootcamp, dat klinkt wel als een hele heftige training?
Het woord Bootcamp schrikt misschien wat af, maar Astrid laat ons op een vrouwvriendelijke manier oefeningen doen waardoor onze conditie verbetert en onze spieren worden getraind. En nee hoor, we zitten niet in het leger dus we hoeven niet te worden gedrild. 

Dus echt zwaar is het niet?
Nou ja, je doet wel wat hoor. Als je na afloop thuis komt en de trap oploopt naar de badkamer om te douchen… en je kunt je benen bijna niet de trap opkrijgen omdat ze zwaar zijn van de gedane squats… dan weet je, oh ja, het was weer een lekkere les, ik heb weer wat gedaan. En dat geeft een voldaan gevoel.

Doet iedereen dezelfde oefeningen?
Astrid kijkt naar de persoon of die klachten of beperkingen heeft. Daar worden de oefeningen op aangepast. Je bent lekker bezig op je eigen niveau en al doende wordt je niveau hoger, verlegd naar meer. En de afwisseling van cardio, spierversterkende oefeningen en spel maakt het leuk.

Is het wel veilig om bootcamp te doen in deze coronaperiode?
Normaal zijn we in de winter in de zaal, maar gelukkig kan en mag het nu ook buiten! In groepjes van twee houden we afstand op een groot parkeerterrein. We gebruiken of eigen materiaal, of we maken het schoon na elk gebruik. Het uur dat we bezig zijn vliegt om, je hebt na het sporten ook tijd om op afstand met de mede-sporters bij te kletsen.

Ben je al lang bezig met bootcamp?
Ik zat eerst op Zumba, maar die lessen hielden in ons dorp op. Omdat mijn man onregelmatig thuis is vanwege zijn werk en we schoolgaande kinderen hebben, heb ik gekozen voor bootcamp onder schooltijd. Ik doe dat op donderdagmorgen met een klein groepje dames, intussen al twee jaar. Het is een gezellig groepje en er zouden nog best wat mensen bij kunnen.

Dus je gaat nog wel even door?
Oh yes, ik voel spieren waarvan ik niet eens wist dat ik ze had… ik ben trots op mezelf dat ik het vol heb gehouden; ik verleg mijn grenzen iedere keer!

Interesse in Bootcamp bij Witteborg Sport? Meld je dan aan voor een gratis proefles! Vul het bovenstaande formulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op!

Nieuws

 • Doorsporten met Coronamaatregelen... Hoe doen we dat?

  Onze anti-corona maatregelen  Bij Witteborg Sport nemen we de maa...

  Lees meer
 • Start nieuwe sportseizoen!

  Vanaf maandag 17 augustus gaan alle jeugd- en volwassenlessen weer van start

  Lees meer
 • Astrid Witte

  Naast het lesgeven voor Witteborg Sport is Astrid ook projectleider en coördinator.

  Lees meer
Meer nieuws